Samen de wereld ontdekken

Peuter opvang: samen de wereld ontdekken

Bij De Beun Kinderopvang vangen wij al meer dan 30 jaar met veel liefde en toewijding in een vertrouwde omgeving kinderen vanaf 10 weken op. Op onze twee peutergroepen worden kinderen van 2 tot 4 jaar opgevangen.

 

Wij bieden kinderen een veilige basis waarin ze de wereld kunnen ontdekken en plezier beleven. Wij stimuleren kinderen in hun ontwikkeling en geven aan onze kinderopvang zodanig vorm dat kinderen opgroeien tot zelfstandige, veerkrachtige, vaardige en vooral gelukkige individuen!

 

Twee peutergroepen

De Dikkie Dik is een peutergroep voor kinderen van 2 tot 4 jaar (maximaal 16 kinderen per dag met twee pedagogisch medewerkers); Stampertje is een peutergroep voor kinderen van 2 tot 4 jaar (maximaal 16 kinderen per dag met twee pedagogisch medewerkers). Peuters zijn actieve, dynamische kinderen. Sommige stoeien, rennen en klauteren het liefst de hele dag. Ballen, kussens, sjouwmaterialen komen op deze leeftijd goed van pas. De lichamelijke en verstandelijke ontwikkeling is nu zo ver gevorderd dat er bij de kinderen al begonnen kan worden met bijvoorbeeld zindelijkheidstraining, zelf aan- en uitkleden. Peuters worden meer bewust van hun emoties. Peuters gaan meer samenspelen waarbij de fantasie een rol gaat spelen. Op onze peutergroepen is volop ruimte voor het verder ontwikkelen van hun eigen ik.

 

Het dagritme

  • 07.30 – 09.15 uur: De kinderen spelen vrij met het speelgoed dat de desbetreffende pedagogisch medewerker klaargezet heeft.
  • 09.30 – 10.15 uur: We gaan in de kring; vertellen/lezen verhaaltjes, doen spelletjes, zingen liedjes, etc. We eten dan fruit en drinken water/kinderthee. Daarna hebben we een plasronde. De kinderen die zindelijk zijn gaan plassen op het kindertoilet (eventueel op het potje).
  • 10.15 – 11.15 uur: We gaan binnen en/of buiten spelen en doen een activiteit.
  • 11.30 – 12.15 uur: We eten gezamenlijk aan tafel een warme maaltijd en drinken water. Daarna gaan we uitkleden en gaan de kinderen die zindelijk zijn plassen. De kinderen die een luier om hebben worden verschoond. Wanneer de kinderen klaar zijn, mogen zij een boekje lezen.
  • 12.30 – 15.00 uur: De kinderen die gaan slapen, brengen we naar bed. De kinderen die niet meer ’s middags slapen, spelen vrij met het speelgoed dat de pedagogisch medewerker klaargezet heeft.
  • 15.00 – 15.30 uur: We houden een korte kring met verhaaltjes, spelletjes, liedjes, etc. Daarna gaan we groenten en/of fruit eten en drinken we water of kinderthee. De kinderen die zindelijk zijn, gaan daarna plassen.
  • 15.30 – 16.30 uur: We gaan binnen/buiten spelen en doen een activiteit.
  • 16.30 – 18.00/18.30 uur: We gaan met zijn allen aan tafel of in de kring zitten, we drinken en eten een koekje/cracker. De kinderen die zindelijk zijn, gaan daarna plassen en de kinderen die een luier om hebben worden verschoond. Daarna gaan de kinderen vrij spelen. Alle papa’s en mama’s komen de kinderen weer ophalen.

Wat neem ik mee naar de opvang?

  • Een vertrouwde knuffel en eventueel een speentje
  • Een extra stel kleertjes die in het mandje kunnen blijven

Wij verzorgen verder alle voedingen, fruit, brood, warme maaltijd, drinken, luiers, luierdoekjes, verzorgingsmiddelen, etc.

 

Klinken Dikkie Dik en Stampertje u ook als muziek in de oren?

Wij stimuleren dagelijks de ontwikkeling van de kinderen met verschillende activiteiten. Zo ook krijgen de kinderen iedere week, op wisselende dagen, een dansles verzorgt door Ikke Dans. De dansjuf maakt er iedere week weer een feestje van. De kinderen zingen en dansen en gaan al klaar zitten wanneer ze de dansjuf zien.

 

Daarnaast werken we met 3+ activiteiten voor de oudere peuters. Het doel hiervan is om de oudere kinderen nog meer uitdaging te geven, hun zelfstandigheid te bevorderen en nog meer gericht op hun leeftijd, activiteiten aan te bieden. Kinderen leren op een leuke manier heel veel dingen ter voorbereiding op de basisschool. Ook bevorderen wij de zelfstandigheid door bijvoorbeeld de kinderen zelfstandig naar de toilet te laten gaan of zelf hun veters te strikken en jas aan te doen.

Meer weten over onze opvang?

Wij heten u van harte welkom tijdens een persoonlijke rondleiding om u verder te informeren.

Direct aanmelden:

U kunt uw kind inschrijven via onderstaand inschrijfformulier.
 
Aanmelden dagopvang »
Aanmelden naschoolse opvang »

Persoonlijke rondleiding?

U bent van harte welkom voor een persoonlijke rondleiding.

Heeft u een vraag?

Wij staan voor u klaar! Mail ons uw gegevens en wij nemen contact met u op:

info@debeunkinderopvang.nl