Nieuws:

De Beun Kinderopvang Drink(t) Water!

Posted on: april 16th, 2015 by nadine

De Beun Kinderopvang Drink(t) Water!

De Beun Kinderopvang is al enige tijd bezig met een gezond voedingsbeleid, waarin het drinken van water gestimuleerd wordt. De gemeente Houten is onlangs de campagne “Jongeren op gezond gewicht (JOGG)” gestart, waarin zij het drinken van water centraal zetten. Vanaf 20 april t/m 24 april staan heel veel activiteiten op alle groepen van De Beun Kinderopvang in het teken van water drinken. Op een leuke speelse manier wordt hier aandacht aan geschonken.

JOGG Houten

Houten is sinds dit jaar een ‘Jongeren op gezond gewicht (JOGG) gemeente’. De campagne is een initiatief van JOOGG Houten, in samenwerking met verschillende organisaties, zoals kinderdagverblijven en sportverengingen uit Houten. Met de aanpak Houten Drink(t) Water! kun je niet meer om het drinken van water heen. Kranen, waterkoelers, watertappunten en waterflesjes zijn zichtbaar en toegankelijk. Op school, bij de sportvereniging en in de wijk, overal stimuleren we het drinken van water. Water is in Nederland overal aanwezig. In de maand april is in staat heel Houten in het teken van he drinken van water. Op veel verschillende plekken gaat u er iets van merken. De kinderdagverblijven en peuterscholen gaan het drinken van water op een speelse manier onder de aandacht brengen van al hun kinderen. In totaal zijn dit er zo’n 1500! Daarnaast is op 3 locaties een watertappunt aangelegd die in de week van 18 t/m 24 april feestelijk geopend worden. Hier kunnen jong (en oud) hun bidons vullen met Houtens drinkwater.
Wat gaat er zoal gebeuren in de “Week van het water”?

We gaan met een ‘drinkwaterpakket’ aan de slag, waarmee we het drinken van water nog leuker kunnen maken. We kunnen er een hele week mee vullen, variërend van het zingen van een ‘ Drinkwater lied’, het inkleuren van de Drinkwater dieren, het oefenen met een eigen difrax beker en een echt Drinkwater diploma! We gaan op deze manier het drinken van water op de kaart zetten en ook na deze leuke week een gewoonte maken van het water drinken.

Comments are closed.